Mis sulle Eestis meeldib? (2024)

Helja KirberUudised

Üleilmakool küsis, õpilased vastasid.

Mulle meeldivad rannad Eestis. Mulle meeldib, et meie kodu ligidal on mererand. Mulle meeldib liivarand ja meeldib meres ujumine. Mulle meeldivad veel Eesti mänguväljakud. Ükskord käisin ma Pirital suurel mänguväljakul ja seal oli hea ronida ja kiikuda. 

Mulle meeldib veel, et kodu ligidal on väike toidupood, kus on hea maiustusi ja toitu osta ning jäätist süües merevaadet  ja surfajaid vaadat. Mulle meeldib rand tee kõrval. Vahel on meri väga ilus tormine ja vahel on ilus  päikeseloojang.

Mulle meeldivad valged suveööd ja pikad päevad. Aga mulle meeldivad ka pikad talveööd. Mulle meeldib, et talvel saab kelgutada. Ma saan vabalt minna sõpradega õue. Mulle meeldib, et mu sugulased on ligidal.

Eesti mulle meeldib, sest seal on mu ema sündinud ja see on mu teine kodu. Eesti tähistab minu jaoks imeilusat maad. milles on mestad ja inimesed, kellel on puhas hing. Minu kodu on Võõpsus, keset metsa. Mul on seal hiigelsuur aed, milles kasvavad õunad ja vaarikad. Eesti inimesed mullle meeldivad, sest nad on puhtahingelised, lahked, külalislahked ja toredad. Näiteks kui ma oma ema sõbrannale külla lähen, siis ta ei luba meil ära minna enne, kui oleme midagi söönud. Ma armastan väga seda maad.    

Mulle meeldib Eesti. Eesti meeldib mulle sellepärast, et seal on puhas ja ilus loodus. Loodust on ka palju, minu jaoks piisavalt. Mulle meeldib Eesti kultuur ja see, et kuidas erinevaid asju tehakse. Mulle meeldivad  Eesti hotellid ja söök, sest hotellis on hea sisustus ja on erinevaid asju pakkuda. Mulle meeldib, et Eestis on palju laste mänguväljakuid. Nii ei ole lastel igav.

Eesti on minu südames, sest see on minu kodumaa isegi, kui ma olen kaugel.

Riik:

Mulle meeldib, et meie riik on vaba. Eesti pindala on 45 339 ruutkilomeetrit, koos merealaga 70 177 ruutkilomeetrit, väikene aga meil on seal hea. Eesti asub Läänemere idakaldal.

Lipp:

Eesti lipp on ilus, just meie lipu värvid.

  • sinine – nagu taevas.
  • must – nagu muld.
  • valge – puhtus ja valgus.

Loodus:

Eesti loodus on ilus ja loomadel on seal hea olla. Olen elanud Hollandis juba peaaegu 6 kuud aga loomi ei ole näinud. Ja metsasid ei ole ka siin. Eestis saan minna metsa ja korjata seeni, marju aga Hollandi ei tohi, siin saab kohe trahvi, sest kõik on kuninga oma. Siin on ka suured tuuled. Eestis on kõik nii puhas. Ja meie aastaajad mis vahelduvad on väga äge, sest paljudes riikides seda ei ole.

Kultuur:

Meie kultuur on väga hea. Laulu ja tantsupidu, Eesti uhkus, kõik saavad kokku ja laulavad ja tantsivad. Folk, väga paljud maailmas teavad mis on meie suvepidu. Ma arvan, et teadus on ka hea.

Ma arvan, et Eestis on hea elada, aga inimesed ei hinda seda. Meil on nii hea söök. Asju saab ajada läbi interneti. Haiglaravi on ka hea, ma käisin Hollandi haiglas ja siin ei tohi isegi siis ise haiglasse minna, kui on väga halb olla, näiteks käeluu katki. Enne peab minema perearstile ja siis tema kirjutab tõendi, et ma võin minna haiglasse. Meie haridus on ka väga hea. Mulle meeldib ka see, et Eesti on väike, sest siis saan ma minna kuhu soovin ja ei pea kaua autos istuma.

Kui ma olen Eestis, siis mulle meeldib ujuda meres. Eesti randades on nii pehme liiv. Rootsis me ujume ainult järvedes ja siin on liiv kivine ja tume. Eestis on meil mõned sugulased ka. Me sõidame igal suvel nende juurde ja teeme palju asju koos. Näitkes lähme Tallinna linna ja see on väga tore. Minu lemmikkohad on Ülemiste Keskus, Tallinna vanalinn, loomaaed ja Tervisemuuseum. Arukülas on mul kaks sõpra. Need korrad, kui mu sõbrad ei ole laagrites, siis me hängime ringi, sööme jäätist ja luurame väikeseid õdesid ning vendi. Loodame, et ma saan Eestisse igal aastal reisida. 

Eestis on lõbus, natuke kurb ka. Aga see on lihtsalt tasakaal. 

Ballett Vanemuises on hea, muusika ka. Iga kord, kui ma kuulen seda häält, mida ainult inimesed saavad teha, ma tahan tantsida. Ma tahan joosta üles lava peale ja tantsida minu süda välja. 

Mulle meeldib süüa „la Dolce Vitas“  ja lihtsalt maitsta seda pitsat, mida nad teevad. Mulle meeldib see valu ja mõnus tunne, kui ma käin paljajalu suve läbi, ignoreerides kõigi ütlemusi selle kohta. Mulle meeldib tunne, et joosta läbi bioloogiamuuseumi aedade ja proovida mitte olla nähtud. 

Mulle lihtsalt meeldib olla Ruhnul, kõndida kuumal asfaldil, olla viiulilaagris ja kuulda ja õppida lugusid erinevalt maadelt. Kui ma istun raamatukogus siis ma lihtsalt unustada kõike, mida ma kardan nii palju samal ajal. See on, mida ma tunnen Ruhnul. Ma tunnen leevendust. Ma tunnen õnne. 

See on, mida ma armastan Eestist. See on koht, kus ma tunnen õnne ja kurbust. Ja kas see ei ole tegelikult õnn?